сряда, 17 ноември 2010 г.

50

И така вече си имам 50 последователя и този път, за разлика от момента, в който проимах 40, мисля да го отбележа, а не да се усетя чак след като е минало заветното кръгло число. Поне се успокоих, че блогът ми не е чак толкова хмм ... "кух". Точно днес прочетох една статия за това какво трябва да ти покаже , че блога ти не е много стойностен и трябва да пишеш по-хубави работи вътре: 20 начина да познаете дали блогът ви бие на кухо (част първа).
  • Ако не друго не се смятам за толкова велик писател, но по другите категории си горя.
  • Блогът ми си е от самото начало личен дневник и не смятам да го превръщам в нещо като списание.
  • И коментарите не са от най - често срещаните неща вътре, с няколко приятни изключения, но тъй като е личен дневник, не смятам и за такава необходимост да ги има.
  • Така и не си сложих Google Analytics и тъна в блажено неведение колко време остават хората в блога ми , може и да е под 2 минути. То имам постове, които са само от по една снимка и е малко трудно да се задържиш цели 2 минути на нея, но все пак.
  • За съжаление май и статиите си ги пиша за максимум час, но никога не съм засичала време и не съм сигурна и по този пункт.
В крайна сметка като се замисля то и идеята да си имам блог никога не е била в това да ме четат много хора или да изкарвам пари от него, за да са ми необходими голям брой уникални посещения. Направих го за себе си, за да пиша моите си неща и да споделям моите си снимки. Все пак не мога да отрека, че всеки нов читател ме радва искрено и ме кара да се усмихна.
А може да се окажа и една щастливо самозаблуждаваща се лейка. Поне да съм от детските - шарена и с картинки. :)

9 коментара:

Unknown каза...

Поздрави от последовател № 44!
Не се мъчи да си отговориш защо имаш блог и обратното...
Аз след две години престанах :)
---
Лейката прилича на пчеличката Мая от един стар, детски анимационен сериал :)

YMY каза...

Кръстю, не е толкова "стар", колкото си мислиш! ;-) И ние с Nena го помним! :-Р

YMY каза...

@Nena: Не виждам защо се занимаваш с такива статии, пък и им отделяш цяла твоя публикация. Едно вярно има само и то даже не е 100% вярно във въпросната статия. Ц-ц-ц, направо си им направила комплимент като си ги коментирала, а и като им пращаш "читатели" с тоя линк!

Nenata-ve каза...

@Baby: Аз съм добра душа линквам си разни хора дето не се нуждаят от линкване.А и как да коментирам отделните точки, ако не знаете какви са те. Пък и защо да не се занимавам, то е като "20 начина да си изберете правилната прическа" в разните му женски списания. Тях също ги чета, но си правя това, което искам и смятам, че ми приляга.
Aко трябваше да напиша нещо друго, отиването и връщането от университета и после ровенето из Интернет не са особен материал за писане.

@Кръстю: Мерси за поздравите. :)
Иначе аз знам защо имам блог, просто винаги ми е било интересно какво кара хората да четат този или онзи блог.
Лейката я избрах точно, защото ми заприлича на пчеличката Мая. ;)

Unknown каза...

По принцип и тук за всеки влак си има пътници, не мога да ти дам съвет, но ще споделя, че откакто престанах да си задавам тоя въпрос и започнах да правя каквото ми е кеф и ми идва на ума, четенето(по точно разглеждането, защото наблягам на картинките, не обичам да пиша) се повиши :)
Но като погледна статистиката,излиза, че имам една постоянна публика,средно-дневна посещаемост,приблизително равна на броя на хората, дали връзка към моя блог Това ме удовлетворява напълно :)

Nenata-ve каза...

Аз идея си нямам колко човека ме четат постоянно, освен тези, с които се познавам лично. Мисля и аз да продължавам да си правя, каквото на мен ми харесва. Само единствената ми самозабележка е да не си изоставям блога за по месец без да пиша нищо. (изчервяв) :)

Живко Иванов каза...

Хей,поздравявам те,защото броя на последователите определено говори,че все нещо се е харесало от теб на тези хора и на тях им е приятно да ти идват на гости:)Не робувай на максимата,че трябва да се харесаш на всички!Повярвай,това е невъзможно!Най-важно е да бъдеш себе си,а постовете ти да бъдат отражение на твоето действително АЗ :)Никой не харесва изкуствените персонажи!Приятна вечер и скоро цифричката да стане 100:)

DSdiva каза...

Малките радости стимулират, нали така, сега 50, след време още много по толкова, поздрави!

Nenata-ve каза...

Мерси много за поздравите и пожеланията и на двама ви .:))))
Ще видя какво ще става в бъдеще, но в момента всеки нов последовател ме радва много, пък и повечето също имат и доста симпатични блогове. :))))

Публикуване на коментар

Ще се радвам на вашия коментар, стига да не сте груби или цинични.