неделя, 14 ноември 2010 г.

Сън

И ето аз пак съм тук. Отново реалността ме обгърна. Съня отмина. Или може би онова беше истината, а сега е само илюзия. Запълване на времето с поредица от събития, изграждащи ежедневието ми. Съня свърши и сега отново чакам да дойде. Да вляза в този магически свят, където съм спокойна и щастлива, както не съм била от много години.
Времето премина като миг, като дъх, като полъх от женски парфюм. Уханието те изпълва, завзема света ти за секунда и вече го няма. Сладко е, красиво е и нетрайно като роса върху цветни листчета.
Започна нереално. Събуждане в ранни зори. Чаша "Earl Grey" с няколко капки мляко. пуснали своята мъгла в топлата течност. Гальовното докосване на първите слънчеви лъчи през прозореца на влака. Ритмичното му поклащане. Червените пейки. Преглед на "Newsweek". Толкова необичайно за мен, но трябваше да запълня тези последни часове на тръпнещо очакване. Друг град. Чужда държава. Последни минути.
И ето съня започна. Меко докосване. Топла прегръдка. Жадувани устни. Щастие. Дните минават неусетно.
Сънят свършва. Не искам да се събуждам. Последни часове в прегръдките му. Реалността пропива през затворените ми клепки. Не искам. Казва ми, че винаги ми се спи, когато се разделяме. Просто не искам съня да свършва. Не искам пак да съм далече от обятията му. Не искам ежедневието да е очакване на следващото пътуване до царството на Морфей. Предпочитам да съм мъркащо коте в съня си, махащо с опашка.
Отново очакване. Само мислите ми остават с теб.

снимка: PointsUnderneath

7 коментара:

nana каза...

Чакам

nana каза...

Не искам да свършва

Nenata-ve каза...

A ти какво чакаш?

nana каза...

Чакам да бъда отново в прегръдките му.Да съм близо до него.Чакам сънят да започне отново

Alhzar каза...

Ох аман от тая Лилия.
Вас и двете ви е прихванал Морфей обаче, не сте ли му малко множко ;)

YMY каза...

Значиии... няма да се обяснявам 1 милион пъти - нейният Морфей е тотално друга метафора, друг образ, не визираме едно и също нещо, така че въпросът е излишен! :-) А колкото до Лилия - предлагам или сама да вземе вече да се "абариса" малко, или аз вече официално ще извадя лошото си Аз и ще я подхвана с тежката артилерия. :-)

YMY каза...

Само да отбележа, че моят текст също така няма нищо толкова общо с буквализма, а и беше създаден в началото на предната (даже ако не беше и края на по-предната седмица). Просто го пуснах вчера поради прилики в състоянието ми. ;-)

Публикуване на коментар

Ще се радвам на вашия коментар, стига да не сте груби или цинични.