сряда, 22 юни 2011 г.

"Дизайнерски" очила


Тъй като юни месец почти измина без аз въобще да се вясна в блога си, мисля че е крайно
време да публикувам нещо.
Вдъхновението ме озари на форума проведен на Sofia Design Week.
Настаних се и започнах да наблюдавам хората, които изпълваха залата, с неприкрит интерес. Аудиторията беше наистина колоритна и разнообразна, но имаше една повтаряща се черта и това бяха очилата. Явно, ако искаш да докараш подходящия "имидж" за дизайнер, трябва да се снабдиш с точно определен вид очила. Това при условие, че се нуждаеш все пак от въоръжаване на зрението. Видях да влизат в залата поне десетина субекта от мъжки и женски пол с подобни очила. Най - отличителното в тях са черните рамки и широките стъкла с, не знам как точно да ги определя, трапецовидна (?) форма. Очилата явно пасваха на почти всички стилове. Имаше елегантно облечени господа с такива, малки феерични феички със сладки пантофки, да го наречем "стрийт" стил облечени, (тук ще си проличи колко съм скарана с модата) или някаква абсолютно безумна комбинация и единствената пресечна точка между всички изброени си оставаха дебелите черни рамки. Някой от хората определено нямаха подходящото лице за тях или най-малкото се нуждаеха от една идея по-малки такива.
Така че вече знаете, ако искате да изглеждате като дизайнер на място, снабдете с по един чифт. Има и слънчеви очила с подобна форма, а там даже и рамките варират в цветове.

9 коментара:

lenival каза...

Макар и класика... те са доста грозни на неподходящ носител! А аз винаги съм смятала квадратните рамки за по-дизайнерски, някак си! :")

YMY каза...

Мда, мда... така наречените "Ray Ban"-ки, които според повечето хора "ходели на всички"... Хаха, от тая заблуда идва смехът, когато си ги сложи човек, на когото "случааайно" не му подхождат! :-D
Иначе ето ви типичен пример за клишето "дизайнер с очила с дебели рамки"! ;-)

Zvetanka Shahanska каза...

Модерно, но не на всеки стоят както трябва:)

YMY каза...

Тук те чака една награда! ;-)

Анонимен каза...

as imam takivaaa :D:D:D moire sa v sinuoo i spored men ne na vsqka forma na liceto prili4at

Анонимен каза...

И аз искам Ray-Ban-ки, но не знам дали ще ми отиват.. :( .. Много са яки! <3

Анонимен каза...

spored men tezi o4ila otivat na vseki

Nenata-ve каза...

Не съм убедена, аз лично смятам, че на мен не ми отиват :)

Анонимен каза...

много ги харесвам те са готини,удобни и най вече красиви :)

Публикуване на коментар

Ще се радвам на вашия коментар, стига да не сте груби или цинични.