вторник, 20 юли 2010 г.

Разходка в парка

Откакто се прибрах вкъщи, всяка сутрин, се разхождам в парка. По право самият парк се води защитена местност "Кайлъка" и е едно от най-приятните места за разходка и почивка в Плевен. Намира се на края на града и е наистина приказно място. Ако се поразходиш в не толкова населените места, създава усещането за истинска гора. През почивните дни пък не можеш да се разминеш с множеството съграждани разхождащи се там.
Всяка сутрин си мисля защо не съм си взела фотоапарата да поснимам прекрасните картини, които виждам, с пеперудки прехвърчащи наоколо и полянки с различни цветя. Тук се открива такава облията в жълти цветенца, след малко друга в сини, а на няколко крачки розови. Днес се сетих да си взема фотоапарата, но за съжаление не се сетих да проверя дали са му заредени батериите и пак не успях да наснимам всичко, което ми се искаше. Успях все пак да хвана една чаровна оранжево-черна пепрудка и един наперен кос за разкош.




5 коментара:

Alhzar каза...

Хааааах... Рай в града... рядко срещано явление

Nenata-ve каза...

1 уточнение, рай до града :Р, непосредствено до, но все пак до.:))))

YMY каза...

За мен пък Кайлъка винаги си е бил част от Плевен... той не е отделен физически все пак! ;-) Нищо, че е в края... просто естествено си става преминаването... Да благодарим на ония младежи, за които четохме! ;-) :-D

Nenata-ve каза...

Е сега при създаването му през 40 и някоя година, май 43та, се е намирал на 4 км от града, но просто Плевен се е разрастнал до него. :)

Анонимен каза...

Нената, браво

Kрасивиte снимки:-)

Горан
Goran.blog.bg

Публикуване на коментар

Ще се радвам на вашия коментар, стига да не сте груби или цинични.