събота, 19 март 2011 г.

Суперлуние

Днес Луната ще приближи Земята на най-близкото разстояние, регистрирано от 1992 година насам. Това е поредният лунен перигей, или както учените на шега го наричат "суперлуние". Земният спътник ще ни приближи на разстояние от 356,5 хиляди километра. Според твърдението на редица учени, събитието, което астрофизиците чакат цели 19 години, заплашва света с природни катастрофи. (Източник: КРОСС)
И така всеки лунатик тази вечер може да е много щастлив. Луната е най-голяма от 19 години насам. Време за всякакви ритуали свързани с луната. Само не знам на лунната диета това отчита ли се. Казват, че при пълнолуние лудите бродят по улиците, а какво ли става по суперлуние? Тази нощ може да лудувате спокойно и да обвините луната за действията си. Имайте предвид само, че следващите 19 години най вероятно няма да ви се отдаде подобен шанс. Аз поне ще се опитам да си седя кротко, пък и май се опитвам да се разболея, но няма да се дам толкова лесно. Утре съм на театър. :)
снимка: photonensauger

3 коментара:

Alhzar каза...

Най-добре да не припарва никой навън, но аз за всеки случай ще се вържа за леглото с вериги.

lenival каза...

Аз ще се чувствам поздравена. Тук луната е огромна в безоблачното небе. А тази нощ градът ще гори.

YMY каза...

Еее, за къде без мен! "СъбрахмИ сЪ"! :-D
И аз се чувствам поздравена, ама честно да си призная нищо по-различно не усетих онзи въпросен ден. Пък иначе с луна, без луна... еднакво луда/ненормална съм! (rofl) ;-)

Публикуване на коментар

Ще се радвам на вашия коментар, стига да не сте груби или цинични.