петък, 25 юни 2010 г.

Sonisphere Festival 2010


Нямам думи да опиша целия фестивал беше нещо, което трябва да се види и изживее, а не да се описва с думи, които могат само да пресъздадат бледо копие на изживяната емоция. И двата дена бяха страхотни, но може би аз лично повече се изкефих на втория. Дали беше заради факта , че не бях ходила на изпит преди концерта, както първия ден. Може би просто, защото RAMMSTEIN направиха най-великото шоу, на което някога съм присъствала и се съмнявам някой да ги засенчи в близко време. Но да караме по хронология. Само няколко щрихи от личното ми изживяване. Така или иначе много се изписа и изговори. Снимки нямам, защото нямах фотоапарат, но картините ще останат запечатани в съзнанието ми.

22.06.2010
Велик концерт, направо исторически. За първи път се събраха на една сцена великата четворка на траш метъла: ANTHRAX, MEGADETH, SLAYER, METALLICA. Невиждано до сега и съответно специално филмирано и излъчено в кината по цял свят, за да може възможно най-много хора да му се насладят. Единствените ми забележки са към времето, което не ни пожали и валя през повечето време. На MEGADETH даже град заваля, което се отрази много лошо на звуковите качества на концерта, а по едно време даже спря китарата на Дейв Мъстейн спря за момент, но всичко завърши благополучно.
METALLICA, мойте любимци, се представих подобаващо и изпълних най-любимите ми песни с добри пироефекти съвсем на място сложени. Накрая излезнаха четирите големи заедно на сцената и изпълниха Am I Evil? и идилията беше пълна.

23.06.2010
Отново прекрасен ден. Вече наспала се и презаредила с енергия, за разлика от първия ден заех позиция на стадиона. Вторият ден беше отреден за STONE SOUR, ALICE IN CHAIS, MANOWAR, и разбира се RAMMSTEIN. Всички бяха чудесни и определено имаше нещо в излъчването на Кори Тейлър на сцената. Както се шегуваше един приятел комбинацията между кечист и актьор, която лъхаше от него беше много харизматична.

Няма две мнения по въпроса обаче, RAMMSTEIN бяха гвоздея на вечерта, даже и на двете вечери що се отнася до сценично представяне, пироефекти и шоу. Не мога да го опиша, просто думите ще бледнеят. Ако сте били измежду онези щастливци видя ли го на живо като мен - блазе ви, ако ли не - шанс. Не бях виждала да се лее толкова огън и жупел на сцената, да не говорим за всичките светлини, костюми и екстри.
Тук е момента да отбележа, че и двата дни беше почетена паметта на Рони Джеймс Дио подобаващо и истината е, че света изгуби един наистина велик музикант с кончината му.

3 коментара:

Пламен Бочев каза...

Предполагам, че Металика са били NUMBER ONE :)

Nenata-ve каза...

Първия ден определено бяха, но колкото и да ги харесвам и въпреки изключително доброто си представяне и като сетлист и като ефекти, няма как да минат Рамщайн по шоу. Та немците са пироманиаци с тапия за пиротехници. :D

Bla каза...

Rammstein наистина сцепиха, а Кори верно е страшен пич. :)

Публикуване на коментар

Ще се радвам на вашия коментар, стига да не сте груби или цинични.