събота, 20 март 2010 г.

Пролет е


Честито на всички, ето че най-после официално дойде и пролетта. Наистина някъде около нова година си мислех, че още тогава трябва да започна да я посрещам, но последвалите снегове и виелици ме разубедиха. И така днес на 20-ти март настъпва астрономическата пролет. Навън е топло, птичките пеят, софиянци са плъзнали по парковете в приятния съботен следобед - идилия.
Света се събужда отново за живот идва време и за пролетно почистване. Даже софийска общината имат "идея за почистване", така се нарича пролетната кампания по почистването. Дано не си останат само с идеята. Как може да си наречеш кампанията "идея" за почистване, нямаше ли някоя по-подходяща дума като например "инициатива" или не знам и аз - "пролетно почистване", колкото и тривиално да звучи.
Все едно това бяха само леки размисли върху нещо, което ми направи впечатление вчера. Аз лично мисля днес да последвам примера на мнозинството и да излезна на разходка в близкия парк. Мисля и да поснимам малко, за да имам какво да си сложа като картинка към размишленията. Дано се натъкна на нещо интересно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ще се радвам на вашия коментар, стига да не сте груби или цинични.